Descriere
Categorie: fungicid
Substanta activa: 26,7% boscalid + 6,7% piraclostrobin
Producator: BASF, Germania
Signum este un produs inovator cu o combinatie unica de substante active, cu moduri de actiune diferite: boscalid (cu actiune specifica impotriva putregaiurilor) si piraclostrobin (strobilurina de ultima generatie cu spectru larg de combatere).
Spectrul de combatere al produsului Signum este specific pentru combaterea putregaiurilor, dar si a altor boli importante. Signum are o dubla miscare in planta: translaminara si acropetala, sistemic locala. Actioneaza prin inhibarea germinatiei sporilor, cresterii tubului germinativ, avand efect si asupra sporularii.
Omologari:
Cais
Boli combatute: Putregaiul brun si mumificarea fructelor
Doza: 0,5 kg/ha
Piersic
Boli combatute: Putregaiul brun si mumificarea fructelor
Doza: 0,5 kg/ha
Cires
Boli combatute: Putregaiul brun si mumificarea fructelor, Patarea frunzelor
Doza: 0,5 kg/ha
Visin
Boli combatute: Putregaiul brun si mumificarea fructelor
Doza: 0,5 kg/ha
Prun
Boli combatute: Putregaiul brun si mumificarea fructelor, Patarea rosie a frunzelor
Doza: 0,5 kg/ha
Tomate
Boli combatute: Putregaiul cenusiu, Fainarea
Doza: 1,5 kg/ha
Salata
Boli combatute: Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb
Doza: 1,5 kg/ha
Morcov
Boli combatute: Alternarioza
Doza: 0,75 kg/ha
Varza
Boli combatute: Alternarioza, Putregaiul cenusiu
Doza: 1,0 kg/ha
Ardei
Boli combatute: Putregaiul cenusiu, Fainarea
Doza: 1,5 kg/ha
Vinete
Boli combatute: Putregaiul cenusiu, Fainarea
Doza: 1,5 kg/ha
Capsun
Boli combatute: Putregaiul cenusiu
Doza: 1,8 kg/ha
Signum este în general compatibil cu insecticide şi fungicide, precum şi cu îngrăşăminte foliare, dar amestecul trebuie verificat în prealabil. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.
Măsuri de igienă si protecţia muncii:
A se evita contactul cu pielea, ochii şi îmbrăcămintea. In timpul lucrului se poartă obligatoriu echipament de protecţie. Păstraţi separat îmbrăcămintea de lucru. Nu mâncaţi, nu beţi şi nu fumaţi în timpul utilizării. A se păstra ferit de produse alimentare, băuturi şi produse furajere. Mâinile şi/sau faţa trebuie să fie spălate înaintea pauzelor şi la sfârşitul lucrului.